Инициативата на туристическото министерство да поставя отличителни стикери на хотелите, в

...
Инициативата на туристическото министерство да поставя отличителни стикери на хотелите, в
Коментари Харесай

Хотелиери скочиха срещу стикерите "100% ваксинирани"

Инициативата на туристическото министерство да слага отличителни стикери на хотелите, в които целият личен състав е имунизиран против COVID-19, срещна отпор от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

Служебният министър Стела Балтова показва предходната седмица по какъв начин слага въпросния знак на първи сходен хотел в курорта " Албена " и разгласи, че се надява и останалите хотелиери да последват този образец.

БХРА обаче дефинира стикерите " 100% имунизирани "  са дискриминационни и изрече опасения, че те ще доведат до доста проблеми за сектора, в това число и до банкрути.

" Натискът да се ваксинират чиновниците непременно води до отлив на личен състав ", алармира зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов. Той акцентира, че имунизацията би трябвало да е доброволна и да регистрира самостоятелните здравни, а не да се употребяват насилствени и насилствени способи като социална или фирмена „ насила “. За образец бяха дадени хора, на които по здравословни аргументи не може да бъде сложена ваксина, и такива, които към този момент са преболедували и имат задоволително антитела.

Факто е обаче, че една от антикризисните ограничения, предлагани от БХРА, е страната да поеме разноските на компаниите от туристическия отрасъл за ваксиниране на личния състав. 

" Ваксинирането е изцяло непринуден развой и в никакъв случай пред работодателите в бизнеса не е било поставяно условие или изискването наложително да имунизират своя личен състав, както и да оказват напън от всевъзможен темперамент в тази посока ", дадоха отговор през днешния ден от Министерството на туризма.

От ведомството показват, че предизвикват напъните на всички представители на туристическия бизнес, които с грижа за здравето на своя личен състав и на своите клиенти, подсигуряват безвредна почивка и да утвърждават името на България като сигурна дестинация. И напомнят, че при избора си на дестинация туристите вземат под внимание два индикатора – равнище на заболеваемостта и равнище на имунизирани в страната. В момента поради ниското равнище на имунизирани, България е изключена като дестинация от туроператорите от най-големите пазари за летния ни туризъм - Англия, Германия и Русия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР